Fundació Miró


Concert de cant i fotoprojecció a càrrec dels alumnes de l’Acadèmia AsunaroLloc: Auditori Fundació Pilar i Joan Miró
Organitzadors: Acadèmia Asunaro Artes Escénicas. Sonia Galkin
Reserves: 687597004

Concert de cant i fotoprojecció a càrrec dels alumnes de l’Acadèmia Asunaro, sota la direcció de Sonia Galkin, a la Fundació Pilar i Joan Miró. Es tracta d’un acte benèfic, ja que els fons recaptats aniran destinats a la ONG Associació d’Ajuda a l’Acompanyant del Malalt d’Illes Balears (ADAA).

 

Enllaços relacionats

Concert de cant i fotoprojecció a càrrec dels alumnes de l'Academia Asunaro
LA FUNDACIÓ COL·LABORA UN ANY MÉS AMB EL FESTIVAL SIMFONICQuan? Dissabte 10 de juny, 18 h
Què? Concert de Cambra
Activitat gratuïta
Més informació:
http://www.simfonic.org/uncategorized/fundacio-pilar-i-joan-miro-a-mallorca-2017

El proper 10 de juny la Fundació Pilar i Joan Miró acollirà, per quart any consecutiu, un dels més de cent concerts simultanis que tenen lloc en el marc del festival SIMFÒNIC.

Es tracta de música de cambra oferta per l'escola Quatre42, mitjançant alumnes dels cursos d'iniciació a l'instrument, percussió i orquestra.

La intenció és oferir un espai únic que serveixi de teló de fons per a un dels concerts d’aquest esdeveniment, el qual es duu a terme a tota una sèrie d’espais d’arreu de les Illes i de Catalunya.

 


Festival SIMFÒNIC Pòster 1836 KBLA SIMFÒNICA EN PETIT A LA FUNDACIÓ: CONCERT DE CAMBRA 23 D'ABRIL23 d'abril de 2017, a les 12 h

Lloc: Auditori Fundació Pilar i Joan Miró
Organitzador: Orquestra Simfònica de Balears
Col·laborador: Fundació Pilar i Joan Miró
Entrada: gratuïta amb reserva prèvia
Reserves: 971 70 14 20. Des de l'11 d'abril (màx. 5 localitats per persona)

Concert de cambra dins del cicle "La Simfònica en petit". Quintet de cordes i clarinet: Juan José Pardo (clarinet) / Barbara Walus (violí) / Sebastià Pou (violí) /Marta Hatler (viola) / Ibolya Rozsas (violoncel).

Repertori:
Quintet amb clarinet, en La Major, K 581 W.A. Mozart.
I. Allegro II. Larghetto III. Menuetto IV. Allegretto amb variazoni.
Quintet per a cordes i clarinet, Op. 115 en Si Menor J. Brahms.
I. Allegro II. Adagio III. Andantino-Presto non assai, ma amb sentiment IV. Amb moto.

Gestió de la reserva: activitat gratuïta que inclourà l'entrada al museu una hora abans del concert. Es poden reservar invitacions des de l'11 d'abril entre les 11 i les 17 h fins a esgotar localitats (99 places). Cada persona podrà obtenir 5 entrades. Hauran de ser recollides una hora abans del concert.

 
LA FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓ ACULL TRES CONCERTS DINS EL IX MALLORCA SAXOPHONE FESTIVALDates/concerts:
7 abril / Henrique Portovedo
11 d’abril/ Joan Jordi Oliver
12 d’abril/ Tomás Alonso
Horari: 19 h
GRATUÏT
Aforament: 99 places
Més informació:
https://www.mallorcasaxfest.com/

La Fundació Pilar i Joan Miró acull tres concerts gratuïts dins del IX Mallorca Saxophone Festival. Un esdeveniment que es consolida i destaca pels saxofonistes i compositors que hi participen com a convidats de primer nivell en el panorama del saxofon.

Les figures que actuaran a la Fundació són el portuguès Henrique Portovedo, especialitzat en música electroacústica (7 abril); el mallorquí Joan Jordi Oliver (11 d’abril) i per últim el gallec Tomás Alonso, ambdós integrants de la Tribuna Nacional de Joves Intèrprets.

Aquest Festival, que tindrà lloc a diferents indrets de Palma entre el 30 de març i el 12 d’abril de 2017, inclou un compendi de 15 concerts, classes magistrals, conferències i tallers de reeducació postural i ioga, improvisació i música electrònica.

 


Dossier presentació IX Mallorca Saxophone Festival a la Fundació Miró de Mallorca 736 KB

Pòster IX Mallorca Saxophone Festival 807 KBCONCERT SOLIDARI ASUNARO A LA FUNDACIÓ17 de desembre de 2016, a les 19 h

Lloc: Auditori Fundació Pilar i Joan Miró
Organitzadors: Acadèmia Asunaro Artes Escénicas. Sonia Galkin/ Associació d’Ajuda a l’Acompanyant del Malalt d’Illes Balears (ADAA)
Entrada: 10€ adults / 8€ nins
Reserves: 687 597 004

Concert musical, d’interpretació i dansa a càrrec dels alumnes de l’Acadèmia Asunaro, sota la direcció de Sonia Galkin, a la Fundació Pilar i Joan Miró. Es tracta d’un acte benèfic, ja que els fons recaptats aniran destinats a la ONG Associació d’Ajuda a l’Acompanyant del Malalt d’Illes Balears (ADAA).

L’actuació s’acompanya de tres músics professionals, el pianista Richard Vinton, el baixista Steve Bergendy i el percussionista Jaume Ginard, que executaran 20 temes en directe.

 
CONCERT BENÈFIC DE L’ACADÈMIA ASUNARO A LA FUNDACIÓ29 de juliol de 2016, a les 20 h

Lloc: Auditori Fundació Pilar i Joan Miró
Organitzadors: Acadèmia Asunaro Artes Escénicas. Sonia Galkin
Patrocinador: Nordarbona
Entrada: 10€ adults / 8€ nins
Reserves: 687597004

Concert de cant i fotoprojecció a càrrec de 30 alumnes de l’Acadèmia Asunaro, sota la direcció de Sonia Galkin, a la Fundació Pilar i Joan Miró. Es tracta d’un acte benèfic, ja que els fons recaptats aniran destinats a la ONG Associació d’Ajuda a l’Acompanyant del Malalt d’Illes Balears (ADAA).

El grup coral s’acompanya de tres músics professionals, el pianista Sergi Sellés, el baixista Steve Bergendy i el bateria Toni Beltran, que executaran 20 temes en directe.

 


PÒSTER_CONCERT_ASUNARO_29 juliol 20h 342 KBCONCERT SWEDISH YOUTH CHOIREl pròxim dimecres 1 de juny a les 15 h vint-i-tres estudiants de novè grau musical procedents de la Musik Klasser de Kristianstad, a Suècia, oferiran el seu concert de graduació a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma.

El repertori inclourà una mescla de cançons tradicionals i contemporànies sueques i internacionals.

 
LA FUNDACIÓ COL·LABORA UN ANY MÉS AMB EL FESTIVAL SIMFONICEl proper 11 de juny la Fundació Pilar i Joan Miró acollirà, per tercer any consecutiu, un dels més de cent concerts simultanis que tenen lloc en el marc del festival SIMFÒNIC, que enguany celebra la seva sisena edició.

La intenció és oferir un espai únic que serveixi de teló de fons per a un dels concerts d’aquest esdeveniment, el qual es duu a terme a tota una sèrie d’espais d’arreu de les Illes i de Catalunya.

 


Enllaços relacionats

Més informació - SIMFONIC


Festival SIMFONIC 2015

VII MALLORCA SAXOPHONE FESTIVAL Rodrigo Vila, saxofonsVII MALLORCA SAXOPHONE FESTIVAL
Rodrigo Vila, saxofons

Dijous 26 de març, 20h
Fundació Pilar i Joan Miro a Mallorca
Auditori


PROGRAMA

Johann Sebastian Bach (1685-1750) Partita BWV 1013 (1718 aprox.)

Luciano Berio (1925-2003) Sequenza IXb (1981)

Mauricio Sotelo (1961) Liebeslied I (1997)

Luciano Berio (1925-2003) Sequenza VIIb (1969)

Mauricio Sotelo (1961) Muros de dolor (2005)

François Rossé (1945) Chants des Sables (2007)
Taourirt
Erg Chebbi

 

Enllaços relacionats

Mallorca Saxophone Festival.


VII MALLORCA SAXOPHONE FESTIVAL Rodrigo Vila, saxofons 345 KBME_MMIX. Festival de música electrónica.En aquesta segona edició, ME_MMIX festival creix en nombre d'activitats i canvia de dates. El festival es realitzarà del 20 al 29 de juny presentant concerts mixtes, instal•lacions sonores, sessions electroacústiques, taules rodones, taller d'interpretació pianística contemporània i diverses col•laboracions. El finançament del projecte es realitza amb fons propis i humans de les institucions implicades, l'Institut d'Estudis Baleàrics i amb la col•laboració de patrocinadors privats.

El Festival ME_MMIX és una iniciativa impulsada per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Palma de Mallorca i organitzada per la Fundació Palma Espai d'Art.

Els concerts i activitats del Festival es faran al Casal Solleric/Ses Voltes (seu del festival), Es Baluard, Teatre Xesc Forteza, CCCPelaires, Fundació Pilar i Joan Miró i OIKOLOGICA.

 

Cartell 160 KB

Programació definitiva 95 KB

Programa i localització 461 KBVI MALLORCA SAXOPHONE FESTIVALVI MALLORCA SAXOPHONE FESTIVAL
Conferència-concert
Mauricio Sotelo, perfil d'un compositor

Mauricio Sotelo & Rodrigo Vila, saxofons
10 d'abril 2014
Auditori Fundació Pilar i Joan Miró 20h00

PROJECTE
ACCIÓ ARTÍSTIC-MUSICAL DE CARÀCTER INTERNACIONAL

DATES
DIJOUS, 10 D'ABRIL DE 2014

ESPAI DE REALITZACIÓ
AUDITORI DE LA FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓ

TÍTOL
MAURICIO SOTELO, PERFIL D'UN COMPOSITOR

TEMÀTICA
MAURICIO SOTELO

INICIATIVA DEL PROJECTE I ORGANITZACIÓ
CONSERVATORI SUPERIOR DE MÚSICA DE LES ILLES BALEARS

INSTITUCIONS I ENTITATS COL • LABORADORES
ASSOCIACIÓ DE SAXOFONISTES DELS ILLES BALEARS
INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS
AJUNTAMENT DE PALMA DE MALLORCA
CURRICULUMS

Rodrigo Vila
Nace en Vigo en 1977, comienza sus estudios musicales en el conservatorio de su ciudad natal. Posteriormente en 1998 y becado por el Ministère de l'Éducation Nationale (Francia) y la Diputación Provincial de Pontevedra continúa sus estudios en el Conservatoire National Jacques Thibaud de Bordeaux en la Clase internacional de Saxofón, donde recibirá clases de Jean-Marie Londeix y Marie-Bernadette Charrier.

En el año 2001 obtiene por unanimidad la Medaille d’Honneur de la Ville de Bordeaux en Saxofón, y en el año 2002 es recompensado con la misma mención en Música de Cámara Contemporánea.

Ha sido laureado con el Segundo Premio en el Concurso Internacional de Música del Mediterráneo y con el Primer Premio en el Concurs de Música de Cambra Monserrat Alavedra (Terrassa). Igualmente destaca en el Interrnationaler Saxophonwettbeweb Gustav Bumcke celebrado en Dortmund y en el Concours Europeenne de Musique de Chambre de París.

Profesionalismo y modestia caracterizan a este joven intérprete que aunque posee una corta carrera profesional ya destaca en festivales como la edición 2002 del Festival Internacional de Música del Mediterráneo, la Saison Culturelle 2003 de Bordeaux, Encontres de Compositors 2005, Festival de Música de Deià 2007, Quincena Musical de San Sebastián 2008, Ciclo de Música Contemporánea CDMC 2008, Ciclo de Cámara del Auditorio Nacional de España 2009 o actuando en el seno de formaciones como la Orchestre National Bordeaux-Aquitaine, Orquesta Nacional de España, Orquesta Sinfónica de Madrid, Orquesta Simfónica de les Illes Balears, Orquesta de Radiotelevisión Española, Orquesta de la Comunidad de Madrid, Ensemble Aca o Sigma Project.

Actualmente es profesor titular de saxofón y Jefe del Departamento de Música de Cámara en el Conservatori Superior de Música de les Illes Baleares.


Mauricio Sotelo
Nació en Madrid, España en 1961. Realizó sus estudios en composición y dirección en la Universidad de Música de la Ciudad de Viena, Austria, donde se graduó con honores en 1987. Sus profesores fueron, en composición, Francis Burt y en dirección orquestal Karl Österreicher. Visitó también la clase de composición de Roman Haubenstock-Ramatiy estudió composición electroacústica con Dieter Kaufmann.

Su obra ha sido presentada en algunos de los más importantes foros y festivales internacionales como el Festival de Salzburgo, el Wien Modern, la Biennale di Venezia, la Philarmonie y la Konzerthaus de Berlín, la Beethovenhaus de Bonn, Musikverein y Konzerthaus de Viena, la Ópera Nacional de Holanda, en la Ópera de París, Nueva York, en el Teatro Real de Madrid, el Suntory Hall de Tokio, el Liceo de Barcelona, etc.

Mauricio Sotelo ha compuesto tanto música sinfónica como vocal, destacando sus composiciones operísticas Dulcinea, basada en el personaje de Miguel de Cervantes, estrenadas en el Teatro Real de Madrid. Su trabajo El público basada en la obra de Federico García Lorca también ha sido comisionado para el Real por Gerard Mortier.

Como director su labor se ha centrado en la dirección de música contemporánea, habiendo dirigido a algunos de los grupos más importantes en este género en el mundo como son el Klangforum de Viena, Concentus Vocalis, Musikfabrik de Colonia, Ensemble di Venezia, etc. y con solistas como Salome Kammer, Roberto Fabricciani, Marcus Weiss, Yukiko Sugawara y Enrique Morente entre varios más.

La casa editorial Universal Edition de Viena edita sus obras desde 1991.

Como pedagogo ha desarrollado una importante e intensa labor en instituciones de España, EUA, Italia, Alemania, Austria y Japón. De 2002 a 2006 fue director del Encuentro de Composición del Instituto de la Juventud de España (INJUVE), en 2007 fue el titular de la Cátedra de Composición Manuel de Falla en Cadiz y en 2008 - 2009 es el tutor del Primer Seminario Permanente de Composición del Grup Instrumental de València. MICRO-CONCERTS DE L'ESCOLA IRINEU SEGARRAPER SANTA CECÍLIA GAUDIM EN FAMÍLIA

El matí del dissabte 23 de novembre a la Fundació, els mestres de l'escola de música mètode Irineu Segarra, tocaran per al públic.

"Vine a un espai que convida a passejar-hi i deixa'ns posar banda sonora a les teves passes".

Les entrades, gratuïtes, es recullen a la secretaria de l'escola Irineu Segarra.

 


cartell Santa Cecília 442 KBME_MMIX. Festival de música electrònica. Música mixta i videoprojeccióEl Festival ME_MMIX (Música Electrònica_Música Mixta i Vídeoprojecció) és una iniciativa impulsada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma i la Fundació Palma Espai d’Art.

ME_MMIX Festival té per objectiu principal la programació de música contemporània, vinculada a mitjans electrònics. També pretén potenciar la interdisciplinarietat escènica relacionada amb la tecnologia. ME_MMIX Festival presentarà obres electròniques i mixtes en tots els concerts però, per a oferir una visió més àmplia de la música dels segles XX i XXI, també sìnclouran obres sense mitjans electrònics. La programació de ME_MMIX Festival abordará un ampli espectre creatiu però sempre vinculat a la tradició acadèmica, a la innovació tecnològica i a la creació contemporània. La direcció artística i coordinació del festival corr a càrrec del compositor mallorquí Mateu Malondra Flaquer.

La primera edició del Festival ME_MMIX està programat per als dies 9, 10 i 11 d'agost 2013. Aquesta primera edició és una presentació de la línia de treball que desenvoluparà el Festival en futures edicions.

ME_MMIX 2013 inclou 6 concerts a diferents localitzacions a Palma.

 


Programa ME_MMIX 998 KBII Concert d'Estiu de l'Escola de Música Jove Can RenouII Concert d'Estiu de l'Escola de Música Jove Can Renou

DISSABTE, 15 DE JUNY, A LES 18'30 h.
JARDINS DE LA FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓ

ENTRADA GRATUÏTA

 
CONCERT DE JIMMY WEINSTEIN GROUP. 17 D'AGOST A LES 21 H.17 D’AGOST A LES 21 H
CONCERT DEL JIMMY WEINSTEIN GROUP
Satoko Fujii, piano. Natsuki Tamura, trompeta. Lilli Santon, veu. Toni Miranda, guitarra. Jimmy Weinstein, bateria.

Jimmy Weinstein, bateria i compositor, nascut a Chicago l’any 1960, va perfeccionar la seva formació, que havia començat de molt jove, al Berklee College of Music de Boston. Va tenir com a mestre Max Roach, a la Universitat de Massachusetts, i trobades didàctics amb Jaco Pastorius, Paul Bley i David Liebman, entre d’altres, de qui ha rebut influències. Weinstein, a qui agrada definir-se com drummer songwriter (bateriautor), ha enregistrat més de vint àlbums com a líder o acompanyant i realitzant gires pels Estats Units, Europa i el Japó tocant les seves composicions.

La fenomenal pianista japonesa Satoko Fujii és actualment una de les compositores més prolífiques de l’escena jazzística d’avantguarda. En els múltiples propòsits artístics de la seva música conviuen multitud de tendències, entre les quals destaquen el jazz, l’avant-jazz i el folklore del seu país.

Al concert de la Fundació Miró s’interpretaran variacions de temes de compositors que es relacionaren amb Joan Miró com Karlheinz Stockhausen, John Cage o Erik Satie, entre d’altres.

 


INVITACIÓ /INVITACIÓN 489 KB

489 KBCatendé trio ofereix el primer concert d'estiu a la FundacióLA FUNDACIÓ PILAR I JOAN MIRÓ HA ACOLLIT AVUI VESPRE EL PRIMER DELS SEUS CONCERTS D’ESTIU QUE HA ANAT A CÀRREC DE CATENDÉ TRIO, FORMAT PER CECILIA GIMÉNEZ, VEU I PERCUSSIÓ; JOSEP SASTRE, FLAUTA TRAVESSERA I SAXO ALT, I JON CILVETI, GUITARRA I VEU.

El concert, ha obtingut una gran resposta per part del públic, que ha pogut gaudir d’una mostra del repertori musical d’aquest grup que ha inclòs temes de Samba, Bossanova, Mpb –música popular brasilera – i Jazz.

Catendé trio enfoca les cançons tenint una cura especial en els diferents estils tractats i les formes d’interpretar-los. D’aquesta manera divulguen la música creada i interpretada per alguns dels més grans compositors i poetes de la música popular americana, com Ari Barrosso, A.C. Jobim, Vinicius de Moraes, Victor Young, G. Gershwin i Richard Rogers, entre d’altres.

La formació com a tal compta amb mig any de vida durant el qual han interpretat aquest repertori en diferents llocs de Mallorca (llibreries, bars, restaurants i festes populars, amb la intenció de divulgar el seu projecte.

Cecilia Giménez, Argentina: cantant y docent des de l’any 2001. Formació clàssica i moderna a Argentina i Barcelona. Creadora del projecte “Olives per Somiar”. Entre els anys 2003 i 2011, ha actuat a les principals sales de Barcelona.Josep Sastre, Mallorca: Després de cursar estudis clàssics al Conservatori de Música i Dansa de les Illes Balears, ha complementat la formació amb cursos i seminaris de música moderna (EMMAT, Factoria de So -Berklee College of Music). Professionalment ha col·laborat en diferents projectes de tot tipus a Mallorca, com Balcan Bus, Circ Bover, La Vereda, Rickshaw Jazz Project, etc.Jon Cilveti, Mallorca: músic de formació clàssica i moderna. Durant els darrers anys s’ha centrat en la música brasilera i la realització de bandes sonores del Circ Bover, companyia amb la que ha actuat en importants festivals de teatre i circ (Iberoamericà de Bogotà i Fira de Tàrrega, entre altres).

 CONCERTS D'ESTIU A LA FUNDACIÓ. 20 DE JULIOL I 17 D'AGOST20 JULIOL A LES 22 H
CONCERT DEL GRUP CATENDÉ TRIO
Cecilia Giménez, veu i percussió. Josep Sastre, flauta travessera i saxo alt. Jon Cilveti, guitarra i veu.


Catendé Trio treballa amb un repertori que inclou temes de Samba, Bossanova, Mpb –música popular brasilera – i Jazz. El grup enfoca les cançons tenint una cura especial en els diferents estils tractats i les formes d’interpretar-los. D’aquesta manera divulgam al públic mallorquí la música creada i interpretada per alguns dels més grans compositors i poetes de la música popular americana, com Ari Barrosso, A.C. Jobim, Vinicius de Moraes, Victor Young, G. Gershwin i Richard Rogers, entre d’altres.


17 D’AGOST A LES 21 H
CONCERT DEL JIMMY WEINSTEIN GROUP
Satoko Fujii, piano. Natsuki Tamura, trompeta. Lilli Santon, veu. Toni Miranda, guitarra. Jimmy Weinstein, bateria.


Jimmy Weinstein, bateria i compositor, nascut a Chicago l’any 1960, va perfeccionar la seva formació, que havia començat de molt jove, al Berklee College of Music de Boston. Va tenir com a mestre Max Roach, a la Universitat de Massachusetts, i trobades didàctics amb Jaco Pastorius, Paul Bley i David Liebman, entre d’altres, de qui ha rebut influències. Weinstein, a qui agrada definir-se com drummer songwriter (bateriautor), ha enregistrat més de vint àlbums com a líder o acompanyant i realitzant gires pels Estats Units, Europa i el Japó tocant les seves composicions.

La fenomenal pianista japonesa Satoko Fujii és actualment una de les compositores més prolífiques de l’escena jazzística d’avantguarda. En els múltiples propòsits artístics de la seva música conviuen multitud de tendències, entre les quals destaquen el jazz, l’avant-jazz i el folklore del seu país.

Al concert de la Fundació Miró, inclòs en el cicle Les Músiques de Miró, s’interpretaran variacions de temes de compositors que es relacionaren amb l’artista com Karlheinz Stockhausen, John Cage o Erik Satie, entre d’altres.

 


Invitació 401 KB

401 KBConcert del Grup Catendé Trio. 20 de juliol 22h. Entrada lliureCatendé Trio treballa amb un repertori que inclou temes de samba, bossanova, Mpb -música popular brasilera- i jazz. El grup enfoca les cançons tenint una cura especial en els diferents estils tractars i les formes d'interpretar-los. D'aquesta manera divulgam al públic mallorquí la música creada i interpretada per alguns dels més grans compositors i poetes de la música popular americana, como Ario Barrosso, A.C. Jobim, Vinicius de Moraes, Victor Young, G. Gershwin i Richard Rogers, entre d'altres.

20 de juliol a las 22 hores
als jardins de la Fundació
ENTRADA LLIURE

 
Concert del Grup Catendé Trio


Catendé Trio treballa amb un repertori que inclou temes de samba, bossanova, Mpb -música popular brasilera- i jazz. El grup enfoca les cançons tenint una cura especial en els diferents estils tractars i les formes d'interpretar-los. D'aquesta manera divulgam al públic mallorquí la música creada i interpretada per alguns dels més grans compositors i poetes de la música popular americana, como Ario Barrosso, A.C. Jobim, Vinicius de Moraes, Victor Young, G. Gershwin i Richard Rogers, entre d'altres.

20 de juliol a las 22 hores
als jardins de la Fundació

 Concert S'EnsembleTítol:

"Lluminària"

Data: dissabte 26 de novembre

Hora: 21 h

Intèrprets:
Marc Alomar, violoncel
Juan José Ochoa, piano de joguina
Jose Pablo Polo, guitarra
David Romero, clarinet

Amb la col·laboració de Fanny Vicens, acordió i Margalida Villalonga i Elena Vidal, videoprojeccions.

Programa:

Iannis Xenakis
Charisma (clarinet i violoncel)


John Cage:
Suite for toy piano

José María Sánchez-Verdú:
Arquitecturas del silencio
(acordió sol)

Thomas Simaku
Soliloquy IV (clarinet baix sol)

Bruno Mantovani
8'20'' Chrono (acordió sol)

Uros Rojko
Micro-Ostinati (guitarra i clarinet)Marc Alomar Payeras, violoncel
Inca, 1991.
Comença els estudis musicals a l’escola municipal d’Inca, continuant-los amb D. Runnion i C. Valcarce al Conservatori Professional de Música de Palma. El 2011 finalitza els estudis de Grau Superior amb Angel García i Miguel Jiménez al Conservatori Superior de les Illes Balears, obtenint premi extraordinari final de carrera. S’especialitza en música contemporània amb Rohan de Saram, Andreas Lindenbaum i Asa Akerberg a "Impuls 2007" i "Ensemble-Akademie" (Freiburg 2007 i 2008 i 2010), així com formant part de s’ensemble des de 2009, així com de les formacions de cambra Trio Vermeer i Trio ABC. Paral·lelament complementa la seva formació amb els estudis de Física a la Universitat Complutense de Madrid.
Viu a Madrid.


Juanjo Ochoa Torres, piano
Madrid, 1983
Estudia en el conservatori professional de Saragossa i obté el títol superior de piano en l'itinerari de piano contemporani amb Emmanuel Ferrer i Ricardo Descalzo el 2007. Des del 2007 cursa un postgrau d'interpretació a Musikeon, baix la tutel•la de Luca Chiantore. Ha rebut classes magistrals de Piero Rattalino, Ramon Coll, Josep Maria Colom o Peter Bithell. Ha fet concerts arreu d'Espanya i França, estant molt interessat en l'àmbit teatral. Col•labora amb companyies com Bambalina o el Circo Gran Fele, amb les quals ha treballat de compositor, arreglista i intèrpret, presentant-se en gires per Europa i Mèxic. És membre de s’ensemble des de 2009.
Viu a Saragossa.


David Romero Pascual, clarinet
Sòria, 1983
Obté el títol superior de clarinet en el Conservatori Sueprior de Música de les Illes Balears. Posteriorment s'especialitza en clarinet baix amb Harry Sparnaay a l'Esmuc, centrant-se en música contemporània. Ha tocat en els auditoris més prestigiosos d'Espanya, Alemanya, Holanda i Xina amb diverses formacions. Actualment forma part de la JMWO, així com de s’ensemble des de 2009.
Viu a Burgos.


Jose Pablo Polo Píñar, guitarra
Madrid, 1984
Guitarrista i compositor, ha estudiat al conservatori Teresa Berganza de Madrid i al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid. Amb 27 anys ja ha guanyat diversos concursos de composició i guitarra. En destaca el segon premi a la primera i segona edició del concurs de guitarra John Dowland, el primer premi del XV Concurso Internacional de Cantabria, Circuits de Música Injuve 2006 , i el primer al Concurs de Composició Carmelo Bernaola 2009. Actualment centra la seva tasca en la difusió de la música contemporània a través del duo Per Sonare i S’ensemble.
Viu a Madrid.Fanny Vicens, acordió

Perpinyà, 1987
Té una doble formació com a pianista i acordionista. És la primera acordeonista guardonada per les fundacions Banque Populaire de Paris i Yehudi Menuhin Live Music Now de Stuttgart, i contribueix activament en el desenvolupament de l'acordió i del seu repertori. Va estudiar acordió, piano i Musicologia a Perpinyà, a l'universitat de la Sorbonne, i a la Musikhochschule de Trossingen (Alemanya) amb Hugo Noth, Hans Maier (acordió), Denis Pascal i Reinhard Becker (piano). Actualment realitza un màster especialitzat en música contemporània per a acordió (Contemporary Arts Performance) i paral•lelament estudis de Solistenklasse de piano.
Ha estat guardonada com a pianista amb el tercer premi i amb el premi especial a la millor interpretació de Haydn al concurs de piano Bechstein de Baden-Württemberg 2009 i com a acordionista ha rebut el primer premi de la fundació Iris Marquardt (2009) i el Förderpreis del Deutsche Hochschulwettbewerb (2010). Actua freqüentment com a solista i amb formacions de música de cambra en reconeguts festivals en Europa (Les Amplitudes, Festival Donaueschingen Off, Woche der Neue Musik Trossingen, Rencontres Internationales a Digne les Bains, Musicales de Bagatelle a Paris) i en sales de renom com la Naxos Halle de Frankfurt, KKL Luzern, Kronberg Akademie, Bechstein Centrum de Tübingen, Corum de Montpellier. Ha estat convidada a participar en nombrosos projectes amb diversos ensembles de música contemporània com ara l'ensemble Polyphonie T, la Junge Deutsche Philharmonie, la Staatsoper Stuttgart, Nationaltheater Konstanz (Alemanya), el Nouvel Ensemble Contemporain, el Ensemble Helix (Suïssa).

 
16 de novembre a les 21h. Concert 32 Festival Encontre Internacional de Compositors 2011ENTRADA GRATUÏTA

S'ensemble. Mallorca.
Estrena de Kitab 4 de José Maria Sánchez-Verdú, Premi Nacional de Música 2003.
Compositors convidats: José Maria Sánchez-Verdú i Xavier Carbonell
21.00 h

19'30 h conversa amb els compositors

PROGRAMA:
Xavier Carbonell
Flàmules (2009-2011), a Raimon Boix, in memoriam


José María Sánchez-Verdú
Kitab 1
Kitab 2
Kitab 3
Kitab 4

Flàmules - (A Raimon Boix, in memoriam)

El mot emprat com a títol fa referència a unes teles o teixits elaborats tradicionalment a Mallorca i anomenats popularment com a robes de llengos. Els seus motius “decoratius”, generalment monocolors sobre blanc a voltes bicolors i excepcionalment també, cromàticament,
multicolors- formen trames zigazaguejants desplegades seqüencialment.
Uns motius que perfilen ones, ondulacions, cadenes de baules romboïdals o ovals, etc., i que es mostren sempre amb uns perfils imprecisos i escalonats com les trèmules formes d’unes flames d’aquí
que la paraula flàmula, emprada cultament, expressa amb precisió
descriptiva el tret més característic dels dissenys de les teles de llengos-.

La creació musical és semblant a l’acció de teixir. És com bastir una trama de fets sonors dins l’espai del temps i de la memòria i també de les emocions. Un lligar, fer nusos, trames i retícules amb fils volàtils i immaterials, desplegant una xarxa per pescar l’atenció, estimular el pensament i ampliar els límits del viure. El títol vol ser, doncs, el testimoni d’una admiració envers la vitalitat d’una cultura que avui s’esvaeix i alhora vol ser un reflex de com l’autor copsa i viu el procés de la composició. “Flàmules” fou un encàrrec del conjunt mallorquí ?Ensemble Rosselló-Pòrcel? que l’estrenà el 26 de març de 2011.


El cicle Kitab (1995-1998)
Un dels referents habituals en el moment de singularitzar l?univers poètic de Sánchez-Verdú és la seva proximitat amb la cultura islàmica, tant per la sensibilitat que té per les seves manifestacions musicals com per la seva admiració per la seva poesia i arquitectura. La seva antenció abarca des de l?Islam medieval (amb especial predilecció per l?espai andalusí) i la mística sufí, fins a la contemporaneïtat més immediata, representada pel poeta libanès d?origen siri Adonis (1930) o el gran coneixedor i difusor de les inquietuds del Magrib actual Juan Goytisolo (1931).

El cicle de cinc composicions Kitab,”llibre” en àrab, està unificat per l’ús permanent de la guitarra, que en nombroses ocasions s?apropa al món sonor de l’ud àrab. Cadascún dels nombres que acompanya a un títol correspon al nombre d?instruments que participen a l’obra. Les desviacions microintervàliques, l?atac de la corda amb el plectre i els textos islàmics li atorguen a la sèrie un caràcter ben peculiar.
Kitab 4, peça que cronològicament clou el cicle, s’estrena mundialment a la 32 edició del Festival Encontre Internacional de Compositors.

(Extracte de "Músicas del límite: José María Sánchez-Verdú", de Germán Gan Quesada)

 21 DE MAIG CONCERT: À la limite du pays fertileS’ENSEMBLE –JOVE ENSEMBLE DE MÚSICA CONTEMPORÀNIA DE LES ILLES BALEARS

CONCERT GRATUÏT

Cicle Rèmora/2 – s’ensemble off-encontre
Hora: 19h. Durada 50 m
Programa:

Thierry Alla: Digital

Vinko Globokar: Corporel

Luciano Berio: Sequenza XII

Concepte
Aquest programa vol mostrar els límits del possible dins l'esfera d'un sol instrument: cada peça és per a un instrumentista sol que, com si d'un viatge a la cara oculta de la lluna es tractés, descobreix camins mai fins ara explorats.

Intèrprets: Joaquín Sáez (saxòfon), Carlota Cáceres (percussió), Esteve Casanova (fagot).

 Cicle de concerts de música de cambra. 8 i 15 d'abril a les 20hENTRADA GRATUÏTA. ENTRADA VOLUNTÀRIA DONACIÓ 3€ DESTINADA AL FONS SOLIDARI DE L'OBRA SOCIAL DE "SA NOSTRA"

Concert 1

Divendres, 8 d’abril de 2011, a les 20 h


Programa

C. MONTEVERDI: Orfeo
G.F. HAENDEL: Let the bright sraphim (Sanson)
W.A. MOZART: Ach ich liebte (die entführung aus dem serail)
G. BIZET: Carmen, selecció
J. OFFENBACH: Can Can (Orfée aux enfers)
R. KORSAKOF: Processó dels nobles
J.F. RAMEAU: Obertura (Dardanus)
F. LEHAR: Die lustige witwe
E. MORRICONE: Per un pugno di dollari
G.GERSHWIN: On brodway

Michel Herment, trompeta
Cyril Pouillet, trompeta
Nigel Carter, trompa
Patrick Guillaume, trombó
Vincent Lalire, trombó baix

Concert 2

Divendres, 15 d’abril de 2011, a les 20 h


Programa:

G.P.Telemann, Sonata en Si bemoll Major
G.P. Telemann, Sonata núm. 3 en Do major
M. Pleyel: Duetto núm. 1 en Sol Major
A. Rolla: Duo núm. 1 en Mi bemoll Major
H. Genzmer: Divertiment per a flauta i violí

Enrique Sánchez, flauta
Sebastià Pou, violí


 

473 KBDiumenge 14 de novembre a les 12'30h. Concert XXXI Encontre internacional de compositors. Festival Illes Balears 2010Entrada gratuïta

S'ensemble Aura/2
Obres de Salvatore Sciarrino, Philippe Hersant, Paul Méfano, Steve Reich, Simon Holt i Mauricio Pisati

notes

Presentem a la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca la segona part del nostre particular homenatge a Walter Benjamin: un seguit d'obres per a instrument sol on el trencament amb els límits dels usos heretats de la tradició clàssica -l'aura, doncs- és el punt de partida.

“Definim aura com l’aparició irrepetible d’una llunyania per propera que aquesta es pugui trobar. Resseguir, en l’horitzó, una cadena de muntanyes mentre es descansa una tarda d’estiu, o una branca que projecta la seva ombra sobre qui reposa: això és respirar l’aura d’aquelles muntanyes, d’aquella branca.” Walter Benjamin.


programa


Salvatore Sciarrino
Let me die before I wake

Philippe Hersant
Cinq miniatures pour flûte

Paul Méfano
Periple

Steve Reich
Clapping Music

Simon Holt
the sharp end of night

Mauricio Pisati
Fas

Salvatore Sciarrino
Ai limiti della notte


músics

s'ensemble - jove ensemble de música contemporània de les Illes Balears està integrat per:


David Romero
clarinets

Jordi López
flauta

Joaquín Sáez
saxòfon

Cecilia Bercovich
violí

Naiara Ijurko, Jose Pablo Polo
percussió corporal

Marc Alomar
violoncel

 Concert del grup MentenguerraData: 24/06/10
Hora: 22-24h

 La Fundació Pilar i Joan Miró ha presentat avui el primer concert inclòs dins el Cicle de Música de Cambra de la temporada 2010.Es tracta del IV cicle de concerts que interpreten els solistes de l’Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma” a la Fundació.

El programa d’avui ha inclòs obres dels compositors següents:

BRITTEN: Phantasy Quartet, per a oboè, violí, viola i violoncel
KOKAI: Quartetttino, per a clarinet i trio de corda
PROKOFIEV: Quintet per a oboè, clarinet, violí, viola i contrabaix, op. 39

Han interpretat les peces: Juan José Pardo (clarinet), Javier Arnal (oboè), Gina Nicola (violí), Dmitri Struchkov (violoncel) i Philip Dawson (contrabaix).

L’entrada a tots els concerts és gratuïta.


Propers concerts:

21 de maig, 20 h. – Concert 2

TORU TAKEMITSU: A Way A Lone
YANNIS IONNIDIS: Quartet de corda
XAVIER CARBONELL: Penuel

SEBASTIÀ POU, violí
FRANCISCO SARD, violí
JUN KUROKI, viola
FELIPE TEMES, violoncel

28 de maig, 20 h. – Concert 3

Programa a determinar

MICHEL HERMENT, trompeta
CYRIL POUILLET, trompeta
NIGEL CARTER, trompa
PATRICK GUILLAUME, trombó
VINCENT LALIRE, trombó baix

de juny, 20 h. – Concert 4

HÄNDEL: Passacaglia
MASSENET: Thäis, Meditació
ASLAMAZYAN: Variacions sobre un tema de Paganini
PUCCINI: Gianni Schichi, O mio babbino caro
DVORÁK: 2 valsos, op. 54
BACH, J. S.: Suite en Re, Ària
MONTI: Csardas

 


Fulletó 99 KBSIMFONIC Festival concerts simultanisLa Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca acull dos concerts en el marc de SIMFONIC, festival de concerts simultanis. El dissabte 7 de juny de 2014, a les 18 hores tendrà lloc un concert a Son Boter, AQUAREL·LA MUSICAL, a càrrec del Centre d'Estudis Musicals Béla Bártok i de la Escola de Música de La Salle.

Més informació a Simfònic

Us esperam!

 


Enllaços relacionats

Enllaç a la web de SIMFONIC
XXXV Encontre Internacional de Compositors - Festival Illes Balears 2014L'Encontre Internacional de Compositors és història viva del nostre patrimoni musical. Al llarg d'aquests 35 anys d'història, Mallorca ha pogut veure als seus teatres i auditoris a les principals figures de la música contemporània nacional i internacional i és avui, més que mai, quan les energies de la Fundació ACA es troben en el seu estat ple per emprendre una nova edició. En aquesta XXXV edició, l'Encontre Internacional de Compositors recupera una de les seves senyes d'identitat que marcaren els seus orígens: els concerts monogràfics. Des dels seus orígens l'aposta de la Fundació ACA per la dignificació de la figura del compositor ha estat total. Possiblement a la societat actual el compositor de música contemporània sigui un dels estaments creatius més invisibles i és per això que la Fundació ACA aposta plenament en la rellevància històrica i social que aquest suport mereix. Aquesta edició estarà dedicada principalment a tres compositors de tres generacions: Helmut Lachemann, José Luis Torá i Mateu Malondra.

Des de les institucions culturals tenim una gran responsabilitat a l'hora de programar un festival apostant per la qualitat i l'originalitat de les propostes, però mai hem d'oblidar que programam per un públic que desitja trobar-se amb la música contemporània de múltiples maneres. És per això que a la propera edició de l'Encontre Internacional de Compositors a més d'aquests tres concerts monogràfics volem mostrar una programació més plural que mai adaptada als diferents perfils de públics que demanden música contemporània per a una societat contemporània.

Deu concerts articulats en quatre cicles componen aquesta edició de l'Encontre Internacional del Compositors que es celebrarà a Mallorca del 31 d'octubre al 15 de novembre.

A la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca:

21 NOVEMBRE
21.00. Sten Hosfalt, guitarra
Obres de Sten Hosfalt “Microtonal Guitar”

 


Dossier de premsa 1023 KB